21 March 2013 - bus, natuur    Geen Commentaar

Reserva de Monteverde

Tijd voor nummer één van de Lonely Planet lijst, een bezoek aan het Monteverde reservaat. Vanaf het centrum rij je er met een bus zo heen, volgens de informatie moet je er vroeg bijzijn doordat er en bezoekers maximum is. De eerste bus om kwart over zes is dus mijn bus.

Naderhand was het de hele dag rustig en had er ook later gestart kunnen worden, maar niks fijner om lekker in je eentje over de paden te lopen zonder en andere ziel in de buurt. Het is nog fris in de ochtend, maar later komt de zon er heerlijk door.

image

Het park is goed ingesteld voor iedere level, de paden zijn verstevigd en worden ook nog eens regelmatig aangeveegd. Er kan gekozen worden tussen meerdere trails. Voor de beste ervaring is een gids aan te raden, maar ik die het lekker zelf.

image

Onderweg zie ik meerdere vogels, hoog in de bomen slingeren apen rond en onderweg kom ik weer een bekende tegen. Heerlijke wandelingen.

image

Voor de terugweg wil ik ook met de bus, maar was vergeten naar de tijden te kijken. Waarschijnlijk de bus net gemist en kwam de volgende pas twee uur later (en wat extra) na twee uur wachten besloten de vijf kilometer naar het hostel te lopen. Het is mooi weer en een goed excuus voor een stuk mango taart bij Stella’s Bakkery

image

Comments are closed.