28 March 2013 - natuur    Geen Commentaar

Irazú

De laatste dag in Costa Rica, nog een paar uur een huurauto. Op naar de hoogste en grootste vulkaan van Costa Rica. De route gaat dwars door San José, wat erg verwarrend is. Na een paar links en rechts afslagen komen de bordjes eindelijk in beeld.

Al snel gaat het de berg op, het is lekker rustig op de weg dus nog voor het park open is sta ik voor de ingang. Het is erg koud op drie en halve kilometer, daarnaast is het erg winderig. Met moeite kan er een foto van de krater gemaakt worden.

image

De grote krater is erg leeg, op deze hoogte vaak schijnbaar weinig deze periode. Maar het uitzicht is nog steeds adembenemend helaas niet helder genoeg om beide kusten te zien. Via een klein weggetje gaat het wat verder omhoog, de wind gooit echter veel riet in het eten. Lang hou ik het niet vol, terug de berg af.

image

Comments are closed.