27 March 2013 - natuur, san josé    Geen Commentaar

Vulcano Poás

Met nog twee dagen te doden voor de terugvlucht staat vanaf eerst een bezoek aan de vulkaan Poás.

Het is even zoeken hoe ik de snelweg op moet rijden, ik moet de andere kant op en omdat te bereiken moet je eerst een stuk verder rijden om dan via de volgende afslag terug te rijden.

Daarna is het een eitje, onderweg staan er voldoende borden. Het gaat ook al snel omhoog, de top is ook op 2,5 kilometer. Ondanks dat het ‘maar’ dertig kilometer is, duurt de rit toch bijna een uur.

Vanaf de parkeerplaats is het maar vierhonderd meter naar de krater, klein beetje omhoog. Helaas gooit de nevel regelmatig roet in het eten, en is het wachten op het juiste moment.

image

Daarna een korte, maar toch intensieve hike richting een meer. Hier is de nevel goed toegeslagen en het uitzicht ver te zoeken. Dan maar verder wandelen.

Dichtbij de vulkaan is ook La Paz waterval, een duur semi dierentuin/natuurpark. Maar ondanks dat zeker de moeite waard, al is het voor een foto met een Macaw.

image

Ook de vlindertuin is adembenemend met super veel vlinders. Voor een extra bedrag kan er ook een buffet genuttigd worden. Maar meer dan drie uur voor dit park is niet nodig. De afdaling naar San José kan weer beginnen.

image

image

Lo

image

Comments are closed.