26 March 2013 - bus, verblijf    Geen Commentaar

Bus directo

De dag begint vroeg met een ontbijt met uitzicht op zee, helaas weinig variatie met de jam, maar met uitzicht geen probleem.

Om iets voor half acht loop ik het bus station van Quepos op. Er staan aardig wat mede Backpackers te wachten, zal het druk zijn? Opeens staan ze allemaal op en lopen naar de bus voor Jacó/Puntarenas, die kant ga ik niet op. De locals staan niet lang daarna ook allemaal bijna op, maar die gaan naar Manuel Antonio. Dan verschijnt er een nieuwe bus, even kijken? Ja deze gaat naar San José en nog wel direct.

De tas gaat onderin, compleet met een nummertje, goed bewaren. Bij de chauffeur betalen en een goed plekje uitzoeken. Het is zo rustig in de bus dat er genoeg plek is.

Al snel gaat de rit van start en wat en rit, dit is echt direct naar San José. Onderweg alleen twee pitstops. Geen continu stop/start lijntje, niet door elk dorp onderweg. Al snel sta ik in San José.

De dag ervoor had ik al in de buurt van het vliegveld een kamer voor drie nachten geboekt. Het is even zoeken naar een volgende bus. Eentje gevonden richting de juiste stad, maar nog wel eindje lopen vanaf het centrum. Onderweg maar een pitstop gedaan bij mijn favoriete VS keten: Taco Bell. Taco hmmmmmm.

Nog een eindje lopen en de beentjes kunnen omhoog. Voorlopig geen bus meer, voor de laatste twee dagen is er en auto gehuurd. Morgen weer vroeg op weg voor de laatste indrukken van Costa Rica!!!!

Comments are closed.