21 March 2013 - bus    Geen Commentaar

Puntarenas

Het is vroeg opstaan voor de bus naar Putarenas.  Om kwart voor zes in de ochtend sta ik bij een nieuw gebouwd winkelcentrum in Santa Elena die ook dienst doet als busstation. Het is er al aardig druk. Voor iets meer dan twee euro koop ik een buskaartje voor de eerste rit.

Het is even schikken voor de chauffeur, maar alle tassen kunnen weer onderin. Het is wel apart om te zien dat mensen ook met weekendtas (compleet met wieltjes) aan het backpacken zijn. Nu is een backpack niet ideaal, maar wel makkelijker te slepen van bus naar bus.

De drie uur durende trip gaat voor het eerste uur over onverharde stoffige wegen, eenmaal op asfalt kan het tempo omhoog, maar is het niet bepaald comfortabeler. Maar er zit schot in, de bus loopt zelfs een kwartier voor op schema.

Puntarenas is een schiereiland van waar je met de bus of ferry verder kan. Besloten om toch maar gewoon aan land te blijven koop ik een kaartje naar Jacó, wat je dus uitspreekt als Hacó. Snel nog en flesje cola, de volgende bus staat al klaar. Op naar Hacó!!!

Comments are closed.