17 March 2013 - avontuur, natuur    Geen Commentaar

SkyLine & SkyTrek

Voor vandaag staat er avontuur op het programma: Cannopy.

Het idee is simpel, met een open gondel naar boven en via staalkabels hangend tussen de bomen door naar beneden. En dat in acht etappes.

Eerst natuurlijk wel en waiver tekenen en dan al het spul om, helmpje erbij en de tocht kan beginnen.

image

Langzaam gaat de gondel omhoog en genieten we van het uitzicht. Nu is alles nog stil. Helemaal bovenin is er een prachtig uitzicht. Maar ook de eerste stap van de tocht, maar een korte, om te oefenen. Lekker achterover hangen, benen gekruist en omhoog, down we go. Aan het einde met de lijn remmen en de benen weid. Op naar de tweede, ook nog oefen materiaal.

image

De derde is pas het echte werk, tweehonderd meter omlaag gaat het met een aardige snelheid. Pure adrenaline en dit is nog maar de helft.

image

De laatste runs is het mooist dwars door de bomen en ook de langste, door de bomen is het eind lang niet zichtbaar. We like it!!!

Na al dit spektakel is de middag een stuk rustiger met en hike van zo’n vier kilometer met verschillende hangbruggen. Onderweg nog het nodige aan vogels gespot. Helaas te snel voor en foto moment.

image

Met en kleine detour langs een waterval en weer een aardig stuk omhoog klimmen. Geen intensieve hike, maar wel erg lekker na zo’n spannende ochtend.

image

Comments are closed.