15 March 2013 - bus    Geen Commentaar

Bus, bus, bus…

Vandaag staan er een boel bussen op het programma. Natuurlijk eerst met de boot terug naar La Pavona. Het is laag water en het laatste stuk is ook nog eens tegen de stroom in. Halverwege stappen er ook nog wat passagiers over (!), liggen we te diep? Maar na anderhalf uur zetten we weer aan wal, wachten op de bus naar Cariara.

image

Het is top drukte bij de bushalte, gelukkig voor een andere lijn. Voor 80 eurocent koop ik en kaartje voor Guápiles, zo’n drie kwartier rijden.

image

Zo even tijd om en lekkere snack te halen en wat te drinken, de rij voor de bus naar Puerto Viejo de Sarapiquí is niet zo lang als die naar San José. Tas in zicht bovenin, belangrijke spullen op schoot. Gaat prima zo, al is de bus wel warm zo zonder airco.

image

De laatste rit kan beginnen, hier laat de routeplanner mee iets in de steek. De bus vertrekt pas om 18u, terwijl ik dat als aankomst tijd had gedacht. Nog maar en paar kilometer naar La Virgen. Even tijd om te kijken of er nog plek was op de bestemming, helaas geen kennis van Engels, met hulp van Google translatie geprobeerd en volgens mij zei ze “si”. Daar gaan we…

image

Comments are closed.